Hlavní partner

Závody 2016 srpen


Draháňská rokle - Ládví

Dne 3. srpna proběhl další závod poháru Běhy do kopců v Praze a okolí. V rámci celého poháru se jedná o nejdelší trať – 6,25 km, ale zároveň je to závod s nejnižší strmostí – 2,9 %. Pravidelné účastníky (Luboše a Tomáše) „nahradili“ Petr Veselý a Denisa Dvořáková. Petr ve své kategorii skončil na 10. místě a celkově na 54. místě ze 133 startujících v čase 32:14 min. Velmi pěkným umístěním se blýskla Denisa, která obsadila výborné 2. místo v kategorii a celkově potom 68. místo v čase 33:23 min.

160806_045

Lívancový pohár
V sobotu 6. srpna pokračoval 8. kolem Lívancový pohár ve Stromovce. Ani vrcholící prázdninový „provoz“ neodradil 9 našich členů se tohoto běžeckého klání zúčastnit. A opět jsme neodjížděli bez rekordu. Zasloužil se o něj Víťa Suchý v kategorii kluci. Poprvé se dostal pod hranici 8 minut. Gratulujeme! Jen těsně unikl osobáček Šárce Kühnelové. Po skončení závodu jsme dodrželi tradici a zastavili jsme se v našem oblíbeném Mekáči, kde jsme si za odměnu dopřáli něco sladkého.



Běhej lesy - Bílá13.08.2016 BL Bílá
Horská trať v Beskydech prověřila v soboru 13.8.2016 několik stovek závodníků na dvou tratích. Konkrétně tu 19 kilometrovou dokončilo 397 běžců. Mezi nimi byli i dva naši členové. Petr Veselý tentokrát dosáhl vytouženého prvního místa v kategorii s časem 1:38:32. Pěkné 15. místo v kategorii vybojovala Denisa Dvořáková s časem 1:51:49.


Horská výzva - Šumava
4. závod seriálu Horská výzva se konal na Šumavě se starte v Železné Rudě. Pro běžce byly připraveny tři tratě o různých délkách. Na střední trať (44 km) se vydal i Petr Veselý, který kopcovitý terén zvládl za 5:05:48 a umístil se tak na 11. místě mezi 151 závodníky. Trať "krátkou" o délce 18,3 km běžela Denisa Dvořáková v čase 2:03:57 a obsadila 46 místo mezi 109 závodníky.


P1410565Putování po stopách Járy Cimrmana
V sobotu 20.8.2016 se konal 3. ročník dogtrekkingového závodu Putování po stopách Járy Cimrmana ve Střižovicích v Ústeckém kraji. Dogtrekkk byl opět rozdělený na kategorie short a mid, kdy short byla trasa do 20 km a mid do 46 km.
Helena s Aikem běželi trasu short, pořadatelé její vzdálenosti určili na 16,5 km. Helena se svým psem vyběhla první místo v kategorii ženy v čase 1:27. A pozor, byl to i nejrychlejší čas celkem, nejrychlejší muži doběhli až po dvou hodinách.
Běželo se krásně, na jednom z posledních km přeběhla Aikovi přes cestu kočka, takže Aiko zabral a s Helenou běželi tak rychle, že je ani pořadatelé nestačili v cíli vyfotit.


Okolo Štěchovického pokladuDSC_0016
V neděli 21. srpna proběhl již 16. závod poháru Běhy do kopců v Praze a okolí. Oproti předchozím teplým dnům, bylo zataženo a občas spadla nějaká kapka. Teplota byla kolem dvaceti stupňů, takže vlastně výborné podmínky na běhání. Trať byla zpočátku rovinatá (asfalt) a po cca 0,8 km začal ten správný závod do vrchu. Až do cíle (s výjimkou jednoho kratšího seběhu) se v podstatě běželo do kopce. I přes předchozí déšť byla trať neklouzavá, terén byl zpočátku kamenitý, lesní cesta a občas tráva. Po kratší odmlce se závodu zúčastnila "tradiční" dvojice Luboš Jokel a Tomáš Dvořák. Oběma se běželo víceméně dobře, i když trať byla zejména v závěru dost náročná a síly ubývaly. Pořadí a časy jsou uvedeny v sekci Výsledky.


Běh na Červenou horu
O čtyři dny  později (25. srpna) proběhl ve Štěchovicích další závod poháru Běhy do kopců v Praze a okolí, tentokráte na druhém břehu řeky Vltavy. Počasí bylo velmi teplé, teplota kolem třiceti stupňů a sluníčko. Trať byla snad ještě náročnější než u předchozího běhu ve Štěchovicích. Zejména první polovina tratě byla opravdu náročná, poté následoval kratší, prudší seběh a následně "mírné" stoupání prakticky až do cíle. Za náš spolek se zúčastnili Luboš Jokel a Tomáš Dvořák, kteří zřejmě jako jediní z celého startovního pole našli tu odvahu a šli si nejprudší pasáže před závodem vyzkoušet.Luboš ve své kategorii obsadil 2. místo a Tomáš v kategorii 40 - 49 let 9. místo. Více o umístění a  propočtech tempa lze najít v sekci Výsledky.
Video z cíle závodu
Luboš Jokel, startovní číslo 9, 1:15 minuta záznamu.
Tomáš Dvořák, startovní číslo 10, 2:15 minuta záznamu.


CACIT 2016
V neděli 28.8.2016, za úmorného vedra, běžela Helena Bayerová s Aikem v Dobříši závod canicrossu na 3 km. V kategorii ženy se psy se účastnilo celkem 46 závodnic, Helena s Aikem doběhli na 13. místě. Mohli doběhnout i na lepším místě, ale Heleně se rozvázala tkanička, což ji podstatně zdrželo. Ale nevadí, i tak v takovém vedru pěkný výsledek.